Ook Disney maakt gebruik van second screen

Na het succes van de Nederlandse film APP grijpt het gebruik van 'second screen' ook in de Verenigde Staten om zich heen. Disney spoort met het uitbrengen van een digitaal opgepoetste versie van The Little Mermaid de toeschouwers aan ook hun iPad mee te nemen naar de bioscoop, schrijft Variety. Zo kunnen ze tijdens de film meezingen en tegen elkaar spelletjes spelen.

De Little Mermaid-app kan gratis worden gedownload. Het heruitbrengen van de film uit 1989 gaat vooraf aan de release op blu-ray op 1 oktober.

De thriller APP van Bobby Boermans, over een meisje dat per ongeluk een moordlustige app downloadt, was de eerste film die gebruik maakte van deze second screen-technologie. Bij die film kreeg het publiek extra scènes, foto's en achtergrondmateriaal te zien. De film is al aan meerdere landen verkocht, waaronder de Verenigde Staten.

De relatie tussen Disney en Apple, maker van de iPad, gaat al een tijd terug. Zo kreeg wijlen Apple-oprichter Steve Jobs van de filmmaatschappij een Legends award. Disney-baas Bob Iger maakt deel uit van de raad van commissarissen van Apple, terwijl Jobs bij die van Disney zat.


Ook Disney maakt gebruik van second screen (Foto: Novum)