[US Open] Errani, Cirstea verrast in tweede ronde

Sara Errani heeft haar goede prestatie van vorig jaar op de US Open dit jaar niet kunnen nadoen. De als vierde geplaatste Italiaanse bereikte in 2012 nog de halve finale, maar moest nu het hoofd buigen voor haar landgenote Flavia Pennetta.

Pennetta domineerde op elke hoek van de baan en had slechts twee sets nodig om haar tegenstander van de baan te slaan, en won met 6-3 en 6-1. Dit was de eerste ontmoeting van de twee Italiaanse speelsters op hardcourt. In onderlinge ontmoetingen leidt Pennetta nu met vier gewonnen partijen tegen twee.

De vroege partijen op Flushing Meadows zorgden voor nog een verrassing vandaag, want de als 19e geplaatste Sorana Cirstea verloor in twee sets van de Japanse qualifier Kurumi Nara, met 5-7 en 1-6. Cirstea kende een goede zomer en bereikte in Toronto nog de finale na overwinningen op een aantal top tien-speelsters. Vandaag was de nummer 109 van de wereld echter te sterk voor de Roemeense.

Andere geplaatste speelsters ging het vandaag beter af. Angelique Kerber (8) had evenwel moeite met het Canadese talent Eugenie Bouchard, maar rekende in drie sets alsnog met haar af; 6-4, 2-6 en 6-3. Sabine Lisicki (16), de finaliste op Wimbledon, had aan twee sets genoeg tegen de Argentijnse Paulo Ormaechae, en won met 6-2 en 6-3.

Jelena Jankovic (9) won met 6-3 en 6-2 van Alisa Kleybanova. Ook Ekaterina Makarova en Kaia Kanepi, respectievelijk de nummer 24 en 25 van de plaatsingslijst, wonnen hun partijen in twee sets. Roberta Vinci, de dubbelpartner van Errani, moest een tandje bijzetten om zich te ontdoen van Lucie Safarova. De Italiaanse (10) besliste de wedstrijd pas in de derde set; 4-6, 6-1 en 6-2.

Op het moment van schrijven zijn naast de wedstrijd van Serena Williams ook de meeste mannenpartijen al begonnen. Door de langdurige regenval van gisteren is het speelschema van vandaag extra druk.