Libanon vreest gevolgen van aanval op Syrië

De veiligheid en stabiliteit in het Midden-Oosten loopt ernstig gevaar als zonder mandaat van de Verenigde Naties besloten wordt tot een internationale militaire ingreep tegen het bewind van de Syrische president Bashar Assad. Dat heeft de Libanese minister van buitenlandse zaken Adnan Mansour donderdag gezegd.

Een militaire aanval onder leiding van het Westen zal leiden tot een escalatie van de spanningen in Libanon, aldus Mansour. Het aantal Syrische vluchtelingen zal volgens hem enorm toenemen. Momenteel vangt Libanon - een land met 4,5 miljoen inwoners - al een miljoen Syriërs op.

Libanon deelt een poreuze grens met Syrië. De burgeroorlog in het buurland resulteerde al diverse malen in beschietingen aan de Libanese kant van de grens, aanslagen met autobommen en sektarisch geweld. Dit geweld zal alleen maar toenemen, vreest Mansour.

Daarnaast wordt met argwaan gekeken naar Hezbollah, dat bij een Amerikaanse aanval op haar bondgenoot Syrië mogelijk overgaat op een vergeldingsactie tegen Israël, bondgenoot van de Verenigde Staten.