Resultaat stemt Cocu tevreden

Ondanks een matige start, ontdeed PSV zich zaterdagavond relatief gemakkelijk van Go Ahead Eagles. Phillip Cocu is met name tevreden over het resultaat (3-0). De aarzelende openingsfase kon de trainer van de Eindhovenaren niet bekoren. "Zeker in de eerste 25 minuten hadden we moeite met het spel", zegt hij op de clubsite.

"Als we zelf de bal hadden waren we die te snel kwijt, de zuiverheid in de passing was niet goed en defensief stonden we te ver van onze tegenstanders af. Normaal gesproken zijn dat je uitgangspunten, maar nu waren zij dicht bij een treffer. Zoet greep echter goed in, anders wordt het een lastige avond. We schrokken ervan, maar namen daarna langzaam het initiatie."

Naarmate de wedstrijd vorderde nam PSV het heft steeds meer in handen. "We werden scherper, zuiverder, dominanter en konden dit omzetten in kansen. In eerste instantie hebben we die gemist, maar in de tweede helft maakten we ze wel. Door de twee snelle goals kwam er rust in de ploeg en lieten we de bal beter gaan. We zijn daarna niet meer in gevaar geweest."

Voorts had Cocu lovende woorden in petto voor Go Ahead, dat zich niet probeerde in te graven. "Ze hebben een duidelijk idee van spelen, waar wij het zichtbaar lastig tegen hebben gehad. Toch ben ik tevreden met de uitslag."