De Haan: "Strakke, kleine organisatie"

Foppe de Haan hoopt op het einde van rumoer bij sc Heerenveen. Vrijdag verscheen een kritisch onderzoeksrapport. "Iedereen weet waar hij aan toe is."

Bij Heerenveen vertrok eerst voorzitter Robert Veenstra en vrijdag werd technisch directeur Johan Hansma uit zijn functie gezet. "Het is een heel vervelende periode geweest, die nu hopelijk afgesloten is", zegt De Haan tegen FOX Sports.

"Het is helder, iedereen weet waar hij aan toe is. Veel dingen die er in staat, vond ik ook. De afstand tot de supporters werd te groot. Er was een groep die bestuurde, zonder dat ze in de gaten hadden wat er leefde. Dat is niet goed en dan ontstaat er strijd."

De Haan legt uit hoe de schoonmaak tot stand kwam. "Riemer van der Velde was de aanjager, omdat hij vroeg om een onderzoek. Aan alle kanten werd ontkend dat het moest. Uiteindelijk is het er toch van gekomen en bleek dat het er wel moest komen." Volgens De Haan moet Heerenveen anders worden georganiseerd. "Het moet veel eenvoudiger. Dat is kostenbesparend, maar maakt het ook helder. Er moet een strakke, kleine organisatie komen."