Wegenwacht druk met oververhitte auto's

De Wegenwacht heeft op de tropische maandag zijn handen vol aan oververhitte auto's. Veel auto's hebben problemen met de koeling. De ANWB drukt automobilisten op het hart de koelvloeistof op peil te houden en de auto te laten nakijken voor vertrek naar een vakantiebestemming.

De pechhulp komt normale omstandigheden ongeveer 2800 keer in actie. Maandag komt dat aantal volgens een woordvoerder uit rond de 3400. "Bij die extra gevallen gaat het vaak om auto's die niet meer goed kunnen koelen. Dan kan de motor ernstig beschadigd raken en houdt hij ermee op", vertelt een woordvoerder.

De ANWB adviseert reizigers dan ook extra voorbereidingen te treffen. "Als je auto is gezien door iemand die er verstand van heeft, heb je veel minder kans op mankementen", aldus de zegsman.

Overigens ziet de dit jaar ook ANWB ook een groei van het aantal pechgevallen in de avond. Doordat het 's avonds lang warm blijft gaan meer mensen op pad. De Wegenwacht maakt daarom gebruik van avondroosters voor monteurs. De ANWB zet ondanks de drukte voorlopig geen extra monteurs in.