'Ook Twente wil Pasveer vastleggen'

Ajax heeft een luxeprobleem als het gaat om doelmannen. Jasper Cillessen fungeerde de afgelopen twee seizoenen als tweede keeper en is niet van plan om dat nog een seizoen te zijn. Ajax heeft met Kenneth Vermeer een eerste doelman en ziet Cillessen daarachter als ideale tweede goalie. De jonge Mickey van der Hart is de derde doelman.

Cillessen ziet het echter niet zitten om nog een seizoen op de bank plaats te nemen en denkt aan een (tijdelijk) vertrek. In dat geval komt Heracles Almelo-doelman Remco Pasveer in beeld om naar Amsterdam te komen. Volgens RTV Oost krijgt Ajax echter concurrentie in de strijd om Pasveer.

FC Twente zou namelijk ook interesse hebben getoond in Pasveer, omdat doelman Nikolay Mihaylov mogelijk vertrekt. Sonny Stevens is daarnaast geblesseerd en de jonge Nick Marsman wordt mogelijk alsnog verhuurd. Daardoor lijkt de 29-jarige Pasveer in beeld te komen om het doel te verdedigen.

Een maand geleden gaf Pasveer aan dat hij een overstap naar Ajax wel ziet zitten. "Het is wachten totdat er ergens een keeper wordt verkocht, dan komt de carrousel op gang. Ik weet dat ik bij enkele clubs op het lijstje sta en een serieuze optie ben als er een plaats vrijkomt", zei hij toen.