Mahut wint ook titel in Newport

Nicolas Mahut heeft zijn tweede ATP-titel in een maand tijd gewonnen. Nadat de grasspecialist het toernooi van 's Hertogenbosch op zijn naam schreef, won hij vandaag de titel op het gras van Newport. De Fransman moest ver gaan voor de winst en won in drie sets van Lleyton Hewitt; 5-7, 7-5 en 6-3.

De halve finales werden eerder op de dag gespeeld vanwege de aanhoudende regenval gisteren. Mahut won zijn halve finale eenvoudig met tweemaal 6-2 van Michael Russell. Hewitt had drie sets nodig tegen John Isner, en won in een wedstrijd die grossierde in fouten met 5-7, 6-2 en 6-4.

Enkele uren later stonden de spelers alweer klaar voor de finale. Hoewel Hewitt na de winst van de eerste set ook een break voorsprong kreeg in de tweede, kreeg hij ogenschijnlijk last van de zenuwen bij het uitserveren op 5-4, waarna Mahut kon breken. Ook de daaropvolgende servicebeurt verliep desastreus voor de Australiër, die met een aantal dubbele fouten Mahut terug in de wedstrijd bracht.

In de derde set voltrok zich een soortgelijk scenario. Hewitt kwam een break voor, maar gunde de Fransman twee games na twee dramatisch verlopen servicebeurten. Op 5-3 serveerde Mahut met drie aces en een mooie volley de wedstrijd uit.

Nicolas Mahut is door zijn twee titels teruggekomen in de top honderd van de wereldranglijst. De Fransman speelde hiervoor vooral Futures en was afgegleden naar een plek in de top driehonderd. In 's Hertogenbosch pakte hij pas zijn eerste titel van zijn carrière. Mahut heeft nu twaalf overwinningen op gras geboekt dit seizoen, net zoveel als Andy Murray. Hij verloor slechts tweemaal; van diezelfde Murray op Queens en op Wimbledon van Tommy Robredo.