[Tour] Sprinters rekenen op nieuwe kans in Montpellier

De zesde etappe in de Tour de France lijkt er opnieuw eentje te worden voor de sprinters. De 176 kilometer lange rit van Aix-en-Provence naar Montpellier is zo goed als vlak. De Col de la Vayède is de enige hindernis van de dag. De klim van vierde categorie wacht de renners al na 68 kilometer.

Net voor de klim mogen de sprinters al voor een eerste keer hun kunsten tonen. De streep voor de supersprint is getrokken na 63 kilometer. Daarna is het nog circa 2,5 uur rijden richting finish. Onderweg ligt door de stevige wind mogelijk het gevaar voor waaiervorming op de loer.

Mark Cavendish zal een gooi willen doen naar zijn tweede ritzege op rij en zijn 25e in totaal in de Tour. De Brit zal goede herinneringen bewaren aan Montpellier. De laatste keer dat de stad aankomstplaats was, in 2011, kwam de Britse sprinter er als eerste over de streep.

Simon Gerrans rijdt donderdag voor de tweede dag in de gele trui. De Australiër van Orica-Greenedge krijgt vooral concurrentie uit eigen gelederen. Daryl Impey moet acht plaatsen voor zijn ploeggenoot finishen om de eerste Zuid-Afrikaan ooit te worden in de gele trui. Uitgerekend in Montpellier zorgde Robert Hunter zeven jaar geleden voor een primeur door als eerste Zuid-Afrikaan een etappe te winnen in de Tour de France.