FIA roept Pirelli ter verantwoording

Autosportfederatie FIA heeft Pirelli na de Grand Prix van Groot-Brittannië ontboden. De reden hiervoor was het grote aantal lekke banden dat tijdens de race op Silverstone optrad. Woensdag moet de Italiaanse firma zowel tekst en uitleg komen geven als een oplossing aan gaan dragen.

Lewis Hamilton leidde de wedstrijd toen na acht ronden zijn linker achterband het begaf. Dit was niet de enige band die het begaf, want ook Felipe Massa, Sergio Pérez en Jean-Éric Vergne zagen hun rubber de lucht in vliegen. Daarnaast kampten enkele anderen, waaronder Romain Grosjean en Nico Hülkenberg met leeglopende banden.

Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery heeft aan Autosport laten weten het vinden van de oorzaak van de klapbanden de hoogste prioriteit heeft. "We moeten eerst ons onderzoek afronden. We hebben dit nog niet eerder gezien. Het is een nieuw type probleem voor ons. We gaan het tot op de bodem uitzoeken en zodra we antwoorden hebben, zullen we die openbaar maken."

Volgens de BBC kan de oorzaak van de lekke banden mogelijk gevonden worden op het circuit van Silverstone. Voormalig technisch directeur van Jordan, Gary Anderson, toonde aan dat in ieder geval in bocht vier de kerbs een opstaand randje heeft die in de banden sneeën kan hebben achtergelaten.