Adrien Brody en rapper Akon in American Heist

Adrien Brody heeft getekend voor een van de hoofdrollen in de actiefilm American Heist, met Hayden Christensen in de hoofdrol. Ook rapper Akon gaat een rol spelen, evenals Jordana Brewster, die te zien is in Fast & Furious 6. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap.

De film is een remake van het misdaaddrama The Great St. Louis Bank Robbery uit 1959 met Steve McQueen in de hoofdrol. Het verhaal gaat over twee broers die samen met een bende geharde criminelen een bankroof bekokstoven. Als de overval echter mislukt, wordt hun familieband zwaar op de proef gesteld.

Brody, die in 2002 een Oscar won voor beste mannelijke hoofdrol in The Pianist, was de laatste jaren in maar weinig grote films te zien. De belangrijkste is Midnight in Paris uit 2011 van Woody Allen, waarin hij de Spaanse schilder Salvador Dalí speelde.

Christensen en Brody zijn ook uitvoerend producenten van American Heist. De Armeniër Sarik Andreasyan gaat de film regisseren, zijn eerste Amerikaanse project. De film moet volgend jaar verschijnen.


Adrien Brody en rapper Akon in American Heist (Foto: Novum)