Nieuwe aflevering in soap Heerenveen

Paul Nobelen trekt zich terug uit de onderzoekscommissie van sc Heerenveen. Dat maakt de club via een persbericht bekend.

Nobelen heeft de opdracht om samen met burgemeester Tjeerd van der Zwam en onderzoeker Jos Vaessen de club door te lichten. Daar ziet hij nu dus vanaf. Volgens Nobelen is het momenteel niet mogelijk om een integer en onafhankelijk onderzoek te realiseren.

Het onderzoek is één van de stokpaardjes van icoon Riemer van der Velde. Hij wil dat de club binnenstebuiten wordt gekeerd door onafhankelijke personen. Die wens loopt nu dus een deukje op. De burgemeester en onderzoeker Vaessen gaan nu opzoek naar een nieuwe derde kracht.

Heerenveen bevindt zich momenteel in misschien wel de roerigste periode uit de clubgeschiedenis. Voorzitter Robert Veenstra heeft de club inmiddels verlaten nadat de supporters, een groep sponsoren en clubiconen Van der Velde en Foppe de Haan het vertrouwen in hem opzegden.

Aan de soap rondom de club lijkt zo nog geen einde te komen. Betrokkenen binnen en rondom Heerenveen vinden dat ook de leden van de de Raad van Commissarissen moeten vertrekken. De conclusie uit het omstreden onderzoek zal moeten uitwijzen of het daadwerkelijk zover komt.