[WSR] Uitslag race 1 Moskou

Stoffel Vandoorne heeft de eerste race van de World Series by Renault op de Moscow Raceway op zijn naam geschreven. De Belg deed goede zaken voor het klassement, want hij liep sterk in op kampioenschapsleider Kevin Magnussen die puntloos bleef. Antonio Felix da Costa werd tweede, voor de Nederlander Nigel Melker.

Voor Magnussen waren het 24 uur om snel te vergeten. De Deen trainde naar een goede kwalificatiepositie, maar zag door een straf zijn twee beste kwalificatietijden afgenomen worden. Hij viel hierdoor terug naar een zeventiende startplaats en wist in de race op te klimmen naar de elfde positie, achter Marco Sorensen, waardoor hij nipt buiten de punten eindigde.

Vooraan had polesitter Vandoorne een makkelijke middag, want hij kon in Moskou vrijwel zonder problemen de zege grijpen. Te meer omdat Felix da Costa een gebroken uitlaat had en hierdoor de Belg niet meer aan kon vallen. Voor Melker was er meer werk aan de winkel. De Nederlander wist met moeite de als zevende gestarte Will Stevens achter zich te houden. De Brit was wel verantwoordelijk voor de fraaiste inhaalactie van de dag door debutant Will Buller uit te remmen. Laatstgenoemde werd nog wel vijfde.