[HWL] Zuid-Korea wint van Nieuw-Zeeland na shoot-outs

De wedstrijd om de bronzen medaille is gewonnen door Zuid-Korea. Het duel werd beslist door shoot-outs, nadat beide ploegen in de reguliere speeltijd drie keer wisten te scoren. Door de overwinning heeft Zuid-Korea zich geplaatst voor de finaleronde van de HWL in Argentinië.

In een aantrekkelijke eerste helft kwam Zuid-Korea al binnen zestig tellen op voorsprong. Een op het oog houdbaar schot van Hyelyoung Han verdween tussen de benen van de Nieuw-Zeelandse keeper in het doel. Tien minuten later was het Krystal Forgesson die de stand gelijk trok. De oud-speler van HGC tikte de bal knap binnen na een voorzet van Anita Punt.

Waar de Kiwi’s in aanvallend opzicht duidelijk de betere ploeg waren, zorgde geschutter in de zwak spelende Nieuw-Zeelandse verdediging er voor dat Zuid-Korea na een kwartier spelen wederom de leiding nam. Seung A Park speelde de bal in het lege doel na een snelle counter van Zuid-Korea. Nadat Katie Glynn en Kayla Sharland Nieuw-Zeeland op voorsprong hadden gebracht, was het Han die met haar tweede treffer van de wedstrijd voor de 3-3 ruststand zorgde.

De eerste kans na rust was wederom voor Zuid-Korea. De doelpoging van de Aziaten werd echter onschadelijk gemaakt door goalie Sally Rutherford, die na rust in het veld was gekomen voor Bianca Russell. Zuid-Korea had in de beginfase meermalen de mogelijkheid voor de derde maal op voorsprong te komen, maar onder andere twee strafcorners waren niet aan de nummer acht van de wereld besteed.

Zuid-Korea moest het de laatste twintig minuten van de wedstrijd met twee spelers minder doen. Nadat eerst Sunsooh Oh het veld per brancard verlaten nadat ze hard op haar knie werd geraakt, moest Jong Eun Kim nog geen vijf minuten later naar de kant met een bloedende hoofdwond.

Omdat beide ploegen in het vervolg van het duel niet wisten te scoren, moesten shoot-outs de beslissing brengen bij de strijd om het brons. Nadat Nieuw-Zeeland op een 2-0 voorsprong was gekomen door Sharland en Samantha Charlton, scoorden Eunbi Cheon, Eunji Sho en Seung A Park voor Zuid-Korea.