Moslimextremisten nemen ziekenhuis in Pakistan in

Gewapende mannen hebben zaterdag delen van een ziekenhuis in het Pakistaanse Quetta ingenomen. In het ziekenhuis van de stad in het zuidwesten van het land liggen de twaalf doden en zeker 23 gewonden die eerder op de dag vielen bij twee aanslagen: een op een bus bij een vrouwenuniversiteit en een in het ziekenhuis zelf. Dat heeft de Pakistaanse politie gemeld.

De moslimextremisten hebben volgens de politie diverse delen van het ziekenhuis in handen. Ook hebben ze schutters op het dak geposteerd. De autoriteiten hebben onder meer commando's opgeroepen. Bij het ziekenhuis zijn geweerschoten te horen, aldus een verslaggever van persbureau Associated Press.

De aanslag op de bus bij de vrouwenuniversiteit in Quetta kostte aan elf studentes het leven. Negentien raakten gewond. Na de explosie vloog de bus in brand. De bom was volgens de politie in de bus geplaatst. De bom in het ziekenhuis ging enkele uren later af in een gang bij de eerstehulppost, waar familieleden van de eerdere aanslag naartoe waren gestroomd. Een hooggeplaatste regeringsfunctionaris kwam om en twee mensen raakten gewond, aldus de politie.