Krajicek spreekt vol lof over Nadal

Richard Krajicek spreekt in zijn exclusieve column voor De Telegraaf vol lof over Rafael Nadal. De Spaanse tennisser won afgelopen week voor de achtste keer in zijn loopbaan Roland Garros. Nog nooit won een tennisser zo vaak hetzelfde grandslamtoernooi.

"Als ooit iemand moet serveren om de wereld te redden, laat het dan Nadal zijn’, las ik eens in een artikel. Daar ben ik het overigens niet mee eens, want juist in zijn eigen servicegames wil Nadal zo heel af en toe nog wel eens wat steekjes laten vallen. Ik zou die stelling dan ook graag iets willen aanpassen: ‘zoek je iemand die een wedstrijd hoe dan ook moet winnen, dan moet je Nadal hebben'", aldus Krajicek in zijn column.

De Kraai, tegenwoordig toernooidirecteur van het ABN Amro World Tennis Tournament, vervolgt: "Als je puur naar het tennis kijkt, dan komt niemand in de buurt van wat Roger Federer allemaal met een racket kan. Maar voor het complete plaatje – inclusief mentale weerbaarheid, vechtlust, power en ga zo maar door – moet je toch echt bij Nadal zijn."