[Confed. Cup] Havenaar geselecteerd bij Japan

Mike Havenaar is opgenomen in de Japanse selectie voor de Confederations Cup. Bondscoach Alberto Zaccheroni ruimde donderdag in zijn 23-koppige selectie een plek in voor de spits van Vitesse. De zoon van voormalig ADO-keeper Dido Havenaar is geboren en getogen in Japan en kwam inmiddels twaalf keer uit voor de nationale ploeg.

Japan reist met een goed gevoel af naar de Confederations Cup, dat als voorbereidingstoernooi voor het WK volgend jaar in Brazilië geldt. De Japanners dwongen woensdag als eerste land kwalificatie voor de mondiale titelstrijd volgend jaar in Brazilië af.

Eenvoudig ging dat overigens niet. Pas in blessuretijd zorgde Keisuke Honda voor het benodigde punt tegen Australië (1-1). De 26-jarige Havenaar was even daarvoor ingevallen. Voormalig VVV-speler Honda, nu uitkomend voor CSKA Moskou, is met Shinji Kagawa van Manchester United de smaakmaker in de Japanse selectie.

Japan speelt volgende week zaterdag de openingswedstrijd tegen Brazilië en treft later ook nog Mexico en Italië. "De Confederations Cup is een geweldige plek om uit te vinden waar we staan in de pikorde van het mondiale voetbal", stelde Zaccheroni.