FOK! wat een weer... Later weer regen

Hallo allemaal! Gisteren was het in het oosten en noordoosten vrijwel overal droog met behoorlijk wat zon. In het westen daarentegen trokken er in de middag een aantal forse regen- en onweersbuien over. Ik kreeg hier in Haarlem ook een behoorlijk uit de kluiten gewassen bui over mij heen met vrij grote hagelstenen en ruim tien millimeter regen in zeer korte tijd. Ook elders in Noord-Holland waren er enkele flinke jongens aanwezig. In het zuidwesten waren de buien iets minder zwaar. In de avond trok er ook over Groningen een fikse onweersbui. 

Helaas duren die opklaringen niet al te lang want vanochtend neemt de bewolking alweer toe en gaat het weer regenen. Als eerste in het noorden en pas in de avond in het zuiden. In het midden en zuiden zijn er eerst nog wel enkele opklaringen mogelijk. De middagtemperatuur loopt op tot ongeveer 14 graden, maar in de regen zakt dat terug tot ongeveer 10 graden. Er staat een flinke wind uit het noordwesten en die kan langs de kust toenemen tot krachtig.

Morgen lijkt het westen de beste papieren te hebben, want het blijft daar waarschijnlijk grotendeels droog. In het oosten is er veel meer bewolking en daar valt dan opnieuw enige tijd regen. De temperaturen pakken weer iets lager uit dan vandaag. Maandag lijkt het overal een prima dag te worden met geregeld zon en maxima van ongeveer 16 graden. En daarna keren we gewoon weer terug naar af.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Bloemetjes
Vandaag kijken we met KlapMongeaul naar de bloemetjes....

Bloemetjes2
...en de bloemetjes. De natuur staat er nu heel mooi bij.