'Jeugdzorg aanspreken op begeleiding vader broers'

Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming moeten worden aangesproken op de begeleiding van het gezin van de zondag dood gevonden broertjes Ruben en Julian. Dat zei burgemeester Koos Janssen van Zeist maandagochtend op Radio 1.

De burgemeester zei dat deze instanties de verantwoordelijkheid nemen die zij moeten nemen, wat erop duidt dat zij hun eigen rol onderzoeken. De burgemeester benadrukte dat hij hier verder geen woordvoering over doet. "Ik heb een heel andere rol."

Dat de broertjes dood zijn gevonden, is volgens de burgemeester toch nog als een bom ingeslagen. "In de loop van de dag overleggen we met verschillende maatschappelijke organisaties om te kijken hoe we in nauwe samenspraak met de familie de komende dagen op goede en verantwoorde wijze met elkaar invulling kunnen geven aan dit verdriet."

De helderheid maakt volgens de burgemeester bedroefd. "Er is altijd een beetje hoop geweest bij de familie en de betrokkenen, soms tegen beter weten in. Als er dan zekerheid is dat de uitkomst niet anders is, dan krijgt alles wat weggedrukt is de afgelopen twee weken bij mensen die intensief hebben meegewerkt opeens de overhand."