[Play-offs] Uitslag VVV Venlo - Go Ahead Eagles

VVV-Venlo is gedegradeerd. Zondag won Go Ahead Eagles met 0-3 in De Koel, nadat het eerder in Deventer al te sterk was. De Eagles en FC Volendam zullen uitmaken, wie promoveert. VVV moest aan de bak in eigen huis, nadat het heenduel in Deventer al was verloren.

De Limburgers beginnen dan ook aanvallend aan de wedstrijd, met een corner als resultaat. Toch is het Go Ahead dat tekent voor de eerste echte kans: Quincy Promes haalt keihard uit, maar ziet zijn inzet eindigen op de paal.

In de veertiende minuut is het wel raak: Jarchinio Antonia scoort 0-1. Dat houdt in dat VVV er nu minimaal drie moet maken om in de Eredivisie te blijven. De Nigeriaan Uche Nwofor krijgt een kans op 1-1, maar mist de bal. Daarna schiet Bryan Linssen naast. Op slag van rust mist de middenvelder opnieuw en tussendoor hebben ook Robert Cullen en Ahmed Ammi nagelaten VVV op gelijke hoogte te brengen.

Na rust gaat de thuisploeg vrolijk verder met het creëeren van kansen: de ingevallen Yanic Wildschut is meteen gevaarlijk. Rond het uur wordt het spannend, als Xander Houtkoop zich weer meldt: hij laat na de wedstrijd te beslissen, waardoor de grote kans voor VVV'er Oguzhan Türk even later en heel dure misser is.

Met vleugelaanvaller Jules Reimerink erbij voor Jeffrey Leiwakabessy, neemt trainer Ton Lokhoff nog meer risico, hij kan ook niet anders. Het mag niet baten, want Quincy Promes maakt het tien minuten voor tijd af: 0-2. De 0-3 van Marnix Kolder maakt er een geflateerde uitslag van.

VVV daalt na vier seizoenen af naar de eerste divisie. Go Ahead Eagles en FC Volendam maken komende donderdag en volgende week zondag uit wie van de twee er de Eredivisie in mag.