[Primera División] Sociedad en Valencia maken geen fout

De strijd tussen Real Sociedad en Valencia om de vierde plaats in de Primera Division blijft onverminderd spannend. Beide ploegen wonnen zaterdag hun uitduel. De Basken waren met 2-1 te sterk voor Sevilla, terwijl Valencia nipt met 1-0 won bij Getafe. Bij Sevilla bleef Hedwiges Maduro negentig minuten lang op de bank.

In Sevilla keek Real Sociedad al na tien minuten tegen een achterstand aan door een goal van Ivan Rakitic. Een eigen doelpunt van de Kroaat zorgde er echter voor dat de bordjes weer in evenwicht kwamen te hangen en na 24 minuten zorgde Imanol Agirretxe voor de eindstand. Bij Sevilla kreeg Jose Antonio Reyes na rust rood.

Voor Valencia maakte Jérémy Mathieu het enige doelpunt. De Fransman sloeg kort voor de rust toe. Zowel Real Sociedad als Valencia heeft nu 62 punten, maar het doelsaldo is in het voordeel van de Basken. De vierde plek levert een ticket voor de voorronde van de Champions League op.

Granada rekende thuis met 3-0 af met Osasuna en is daardoor zo goed als zeker van lijfsbehoud. De ploeg staat na 36 wedstrijden vijftiende met 39 punten, drie meer dan Osasuna. De club uit Pamplona staat slechts vier punten boven de degradatiestreep.