Tost: Ricciardo kan naar Red Bull

Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne zijn goed genoeg om volgend seizoen voor Red Bull Racing uit te komen, zo vindt hun teambaas Franz Tost. De Australiër en de Fransman rijden nu nog voor Scuderia Toro Rosso

Toro Rosso is opgezet om coureurs op te leiden om voor Red Bull Racing te kunnen rijden. Zo mochten onder meer Sébastien Buemi en Sébastien Bourdais zich bewijzen, maar zij haalden in tegenstelling tot Sebastian Vettel de hoofdmacht niet. Toro Rosso-teambaas Franz Tost legt de situatie uit. "Ricciardo en Vergne zijn goed op weg en ze moeten zich de komende maanden bewijzen om zich mogelijk voor Red Bull Racing te kwalificeren. Op dit moment is Ricciardo de bovenliggende partij, zoals we in Barcelona gezien hebben. Het is natuurlijk wel slechts een momentopname. Ik denk dat beiden wel bij Red Bull zouden passen."

Mogelijk vertrekt Mark Webber aan het eind van het seizoen bij Red Bull. Naast Ricciardo en Vergne lijkt ook Kimi Räikkönen in beeld zijn bij de Oostenrijkse renstal om de Australiër te vervangen. De kopman van het Lotus F1 Team is in het verleden enkele malen gesponsord geweest door de drankjesfabrikant en kent hierdoor de beleidsmakers.