[Darts] Barney: "Ranglijst zegt niets"

Vanavond in de O2 Arena in Londen zullen de 'final four' uitmaken of de hoofdprijs van £150,000 naar Engeland of Nederland gaat. Raymond van Barneveld eindigde voor de eerste maal in de geschiedenis van Premier League boven Phil Taylor maar hamert erop dat dat niets zegt over de clash van vanavond.

"Als je de ranglijst bekijkt ben ik beter in vorm dan Phil, maar wat zegt dat over vanavond? Niets. Wat zal er gebeuren als ik de finale haal en ik kom Michael tegen? Hij versloeg mij twee keer. In mijn eerste jaar versloeg ik Roland Scholten tweemaal maar in de halve finale won hij met 11-3, daarmee stond hij in de finale en ik niet. Niets is zeker." Van de laatste 16 Premier League duels tussen de grootheden wist de Nederlander er geen enkele te winnen.

"Voor mij is het WK nog steeds het grootste en mooiste toernooi. Maar in de Premier League speel je juist tegen de negen beste spelers ter wereld." Tegenover het Engelse Sky besluit Barney dat hij volgend jaar graag nog een keer terug komt voor nog weer een slopende maar uitdagende Premier League.