Aankondiging Robo Danzor Tactics officieel

Op Twitter zie je Thomas Noppers al een tijdje erover tweeten: zijn spel Robo Danzor Tactics. Nu is het spel officieel aangekondigd door de gameontwikkelaar.

In Robo Danzor Tactics neem je het tegen een vriend op in een potje digitaal robotdansen. Je plaatst een vierkant met vier robots (elk met eigen moves) op een veld en je tegenstander doet dat ook. Vervolgens nemen robots die elkaar tegenkomen wanneer er blokjes tegen elkaar aan worden geplaatst, het tegen elkaar op in een spannende dans.

De bedoeling is om er voor te zorgen dat je altijd nog een robot met genoeg dansenergie over hebt. Raakt één van je robots uitgeput en verliest hij de dance-off, dan verlies je de tegel. Volgens Noppers zit er ook een strategisch element in, wat er voornamelijk op neerkomt dat je geen zwakke robot tegen een sterke moet inzetten.

Wanneer het spel uitkomt op iOS en Android, heeft Noppers nog niet bekendgemaakt. Wel zegt de jonge gameontwikkelaar dat dit "mijn eerste spel is waar ik zelf verslaafd aan ben geraakt".