Moyes voor zes jaar naar United

David Moyes wordt de nieuwe manager van Manchester United. Zijn huidige club Everton heeft dat donderdagmiddag naar buiten gebracht.

Moyes had woensdagavond een gesprek met de clubvoorzitter, waarin de Schot duidelijk maakte dat hij graag naar Old Trafford zou gaan. The Toffees haalden Moyes in maart 2002 binnen en onder zijn leiding groeide Everton uit tot een stabiele subtopper in de Premier League.

Everton speelt dit seizoen nog tegen West Ham United en Chelsea. Daarna verkast Moyes dus naar Manchester United, waar Sir Alex Ferguson woensdag zijn pensioen aankondigde. United heeft de transfer van hun nieuwe coach nog niet bevestigd.

In Manchester staat Moyes voor de lastige taak om de beste manager uit de Engelse voetbalhistorie op te volgen. Ferguson was bijna 27 jaar in dienst op Old Trafford. De club won in die periode onder meer dertien landstitels en twee keer de Champions League.

UpdateManchester United heeft via de officiële clubwebsite de komst van David Moyes bevestigd. Hij ondertekent op Old Trafford een contract voor zes jaar.

Moyes is de opvolger van Sir Alex Ferguson, die woensdag na bijna 27 jaar zijn vertrek aankondigde. Per 1 juli gaat Moyes in Manchester aan de slag. De 50-jarige Schot, die sinds maart 2002 manager van Everton is, is op aanraden van Ferguson aangetrokken.

"Toen we een geschikte kandidaat zochten, waren we het unaniem erover eens dat dat David Moyes is", zegt Ferguson. "Ik bewonder zijn werk al lange tijd en ik heb hem in 1998 al eens benaderd om assistent-coach te worden. Er is geen twijfel dat hij alle kwaliteiten heeft die een manager moet hebben."

Ook Sir Bobby Charlton is tevreden met de komst van Moyes. "We hebben iemand gevonden die op de lange termijn denkt en met het oog op de toekomst een team wil bouwen. Stabiliteit levert succes op", aldus de clublegende. "Ik ben erg blij dat hij onze aanbieding accepteert."