Pirelli past harde band aan

Pirelli heeft voorafgaande aan het Europese seizoen de compound van de harde Formule 1-band aangepast. Hierdoor lijkt het rubber van de harde band meer op dat vorig seizoen gebruikt werd. De andere compounds worden niet aangepast.

De harde band werd dit jaar in Maleisië en Bahrein gebruikt, maar Pirelli vreest dat het rubber in de Europese wedstrijden niet zou werken. De temperaturen in Europa zijn over het algemeen koeler dan in de twee Aziatische wedstrijden, waardoor de band mogelijk niet op de optimale werktemperatuur zou zijn gekomen. Door in samenspraak met de teams de banden aan te passen wordt de renstallen de mogelijkheid gegeven om de harde band op te nemen in de racestrategie.

De nieuwe harde band wordt over twee weken in Spanje al aan de tand gevoeld. De coureurs krijgen in Barcelona ook de beschikking over de mediumbanden. Vervolgens zal in Monaco er gebruikgemaakt worden van de superzachte en zachte banden, terwijl voor Canada de superzachte en mediumbanden uit de kast worden getrokken.