[Primera Divisíon] Real Madrid klopt Real Betis

Real Madrid heeft zaterdag in de Primera Division nipt gewonnen van Real Betis. In Santiago Bernabeu werd het 3-1 voor de thuisploeg. Via Mesut Özil en Karim Benzema was de Koninklijke op 2-0 gekomen, maar Jorge Molina maakte vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer. In de slotfase was er een grote kans op 2-2 voor de bezoekers, maar in plaats daarvan viel de goal aan de andere kant. Özil tekende voor de 3-1.

Voor Real Madrid kende de wedstrijd ook een minder succesvolle kant. De ploeg raakte verdediger Marcelo geblesseerd kwijt en ook Luka Modric moest met een kwetsuur naar de kant. Benzema was ook licht aangeslagen toen hij twintig minuten voor tijd werd gewisseld.

Eerder zaterdag speelden Granada en Real Valladolid al met 1-1 gelijk. Patrick Ebert scoorde de 0-1 voor Valladolid, maar Granada redde via Youssef El-Arabi een punt.

Met 29 punten staat Granada nu zestiende, een punt boven de degradatiestreep. Valladolid heeft tien punten meer en is de nummer dertien. Met nog negen punten meer staat Betis zevende. Real is de nummer twee. De Madrilenen staan tien punten achter op Barcelona dat later zaterdag nog speelt.