Janssen: "Loop hier de komende jaren nog rond"

Theo Janssen weet nog niet of hij na de zomer nog profvoetbal speelt. De middenvelder van Vitesse heeft geen idee hoe het er volgend jaar bij zijn club uitziet.

Er kan veel veranderen bij Vitesse deze zomer. Blijft Fred Rutten? Speelt de club Champions League? Wie wordt de vervanger van Wilfried Bony? Theo Janssen wacht het nieuwsgierig af. Of hij er zelf in het nieuwe seizoen nog bij is, weet hij ook niet.

"Het draait om mijn gevoel", zegt Janssen tegen NUsport. "De laatste tijd heb ik bijvoorbeeld weer heel veel plezier. Dat is heel belangrijk voor mij. Voetbal is misschien wel het leukste dat er is en dan zegt iedereen: je moet zo lang mogelijk doorgaan. Dat is misschien ook zo, maar je moet ook op een gegeven moment stoppen omdat je denkt dat het genoeg is geweest."

Janssen ligt nog wel vast tot 2015. "Er staat in mijn contract dat ik er volgend jaar echt nog als speler ben en dat ik het laatste jaar meer kan kijken of ik een andere rol binnen de club zou kunnen krijgen of verder ga als speler. Je weet het nooit. Misschien krijg ik de laatste weken de smaak te pakken en wil ik nog vijf jaar door."

Een overstap naar een andere club ligt niet voor de hand. "Ik ga ervan uit dat ik hier de komende jaren rondloop en in wat voor functie dat is, is nog niet bekend. Dat is iets dat we nog gaan bespreken, maar daar heb ik nog even voor."