FOK! wat een weer... Veel zon

Goedemorgen! Na een lange droge periode volgt er in de komende week eindelijk weer eens wat regen. Het grote hogedrukgbied verliest geleidelijk aan zijn invloed op ons weer en zal zodoende plaats gaan maken voor een Atlantische depressie. Vandaag, maar ook morgen is het nog niet zover.

De afgelopen nacht ontstond er plaatselijk dichte mist, maar de mist moet in de loop van de ochtend snel gaan oplossen. Wat we dan overhouden is een dag met veel zon en maar een paar kleine stapelwolkjes. De middagtemperatuur loopt op naar 10 graden, maar op de Wadden en langs het IJsselmeer blijft het iets frisser. De wind komt in het noorden uit een westelijke richting, terwijl de wind elders in het land veranderlijk is. In de loop van morgenmiddag neemt de bewolking toe en dat is de aanzet voor een wisselvallige week waarbij er geregeld wat regen valt. Dit zal de natuur goed doen! Ook laten we de grote kou nu wel achter ons, want met 10 tot 13 graden is het eindelijk wat aangenamer weer buiten.

Nog steeds is het erg slecht weer in de omgeving van Spanje, maar geleidelijk aan gaat het daar droger worden. Verder al grote hitte op Kreta en een nieuwe inval van koude lucht in het noorden van Europa.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Helder water
Een mooie weerspiegeling van de zon op het water. De schaapjes aan de overkant hadden niets te vrezen van KlapMongeaul.