Protest Barcelona bij UEFA om CL-duel

FC Barcelona heeft een officieel protest ingediend bij de UEFA om de in hun ogen slechte arbitrage bij het Champions League-duel met Paris Saint-Germain. De Spanjaarden voelen zich tekort gedaan bij twee situaties.

Barcelona speelde dinsdag met 2-2 gelijk tegen Paris Saint-Germain in de kwartfinalewedstrijd dinsdag in Parijs. De Spaanse club was niet blij met het fluiten van arbiter Wolfgang Stark en claimt dat de Duitse scheidsrechter "de regels van het spel niet kent".

In het officiële protest haalt Barcelona twee situaties aan die Stark en zijn team verkeerd hadden ingeschat. Zo liet Stark het spel doorgaan terwijl twee spelers van Barcelona geblesseerd aan de zijlijn stonden. De regels stellen dat het spel op een dergelijk moment stilgelegd moet worden.

Ook de 1-1 van Zlatan Ibrahimovic had nooit doorgang mogen vinden. De Zweedse spits stond buitenspel toen hij een rebound van de paal intikte.

"Barcelona heeft een protestbrief aan de UEFA gestuurd inzake fouten die gemaakt zijn door de scheidsrechter in de wedstrijd tegen PSG", liet een woordvoerder weten. "We willen gewoon onze verbazing uitdrukken dat professionele scheidsrechters de spelregels niet kennen."