[Premier League] Chelsea verdrijft Spurs van derde plek

Chelsea heeft zondag in de Premier League de derde plaats van stadgenoot Tottenham Hotspur overgenomen. De ploeg van Rafael Benitez zegevierde in de derby tegen West Ham United met 2-0 en profiteerde zodoende maximaal van het verlies van Spurs tegen Fulham: 0-1. Chelsea heeft nu een punt meer en speelde bovendien een wedstrijd minder.

Chelsea-middenvelder Lampard opende tegen West Ham in de eerste helft de score en aan die treffer zat een bijzonder tintje. Voor de 94-voudig international was het de tweehonderdste goal uit zijn carrière. Vlak na rust bepaalde de Belg Eden Hazard de eindstand op 2-0.

De andere Londense stadsderby viel ten prooi aan Fulham. De ploeg van Martin Jol zegevierde op White Hart Lane met 1-0 door een goal van Dimitar Berbatov. Jol bracht oud-Ajacied Urby Emanuelson in blessuretijd in het veld.

Arouna Koné schonk Wigan Athletic de zege op Newcastle United. De voormalig spits van PSV tekende in blessuretijd voor de 2-1. Ploeggenoot Jean Beausejour had Wigan vroeg in de wedstrijd op voorsprong gezet, maar in de tweede helft tekende Davide Santon voor de gelijkmaker. Bij Newcastle ontbrak de geblesseerde Tim Krul en bleef Vurnon Anita de gehele wedstrijd op de reservebank.

Sunderland - Norwich City eindigde in 1-1.