[Serie A] Napoli boekt weer eens zege

Napoli heeft in de Serie A de negatieve spiraal een halt toegeroepen. Na vijf wedstrijden zonder overwinning werd weer eens een zege geboekt. Het werd tegen Atalanta 3-2 voor de Napolitanen. Topscorer Edinson Cavani had een belangrijk aandeel met twee goals en tilde zijn seizoensaantal naar twintig.

Collega-aanvaller Goran Pandev eiste echter de hoofdrol op. De Macedoniër scoorde acht minuten voor tijd de winnende goal. Atalanta was via een eigen goal van Napoli-verdediger Paolo Cannavaro en German Denis tweemaal teruggekomen van een achterstand. Door de zege verkleinde Napoli het gat met koploper Juve weer tot negen punten.

AC Milan bleef in het spoor van Napoli door een 2-0 thuiszege op Palermo. Mario Balotelli scoorde beide treffers, waarvan de eerste uit een strafschop. De controversiële spits staat inmiddels op zeven competitiegoals voor Milan na zes wedstrijden. Nummer drie Milan heeft nu 54 punten, twee minder dan Napoli. Palermo, waar de dinsdag aangestelde Giuseppe Sannino terugkeerde op de bank, blijft gedeeld laatste.

Overige uitslagen Serie A zondag:

Pescara - Chievo 0-2

Fiorentina - Genoa 3-2