Marussia coureurs kijken tevreden terug op weekend

Marussia-coureurs Jules Bianchi en Max Chilton zijn tevreden over het verloop van de Australische Grand Prix. De twee Debutanten werden na de race op plaats vijftien en zeventien afgevlagt.

Jules Bianchi reed een probleemloze race eindigde race op slechts één ronde achterstand op de winnaar Kimi Raikkonen als vijtiende. "Ik zou niet weten hoe ik mijn eerste seizoen in de Formule 1 beter had kunnen beginnen”, vertelde Bianchi na afloop. “De kwalificatie van zaterdag was een grote uitdaging, maar vandaag verliep alles eigenlijk wel op rolletjes. We hebben goed naar de banden gekeken en ik wil mijn engineers, monteurs en iedereen uit het team bedanken, omdat ze me goed hebben voorbereid op deze race. Het lijkt erop dat het team deze winter een flinke stap vooruit heeft gemaakt.”

Max Chilton had een redelijke race. De Brit die in het begin van de wedstrijd een klein stukje van zijn voorvleugel beschadigde door een aanvaring met Giedo van der Garde hij finishte uiteindelijk als voorlaatste. “Ik ben blij met mijn Formule 1-debuut, al was het geen probleemloze race. Aan het begin van de race was er wat contact met Van der Garde en daardoor raakte mijn voorvleugel beschadigd. Ik moest een nieuwe voorvleugel halen en kwam achteraan te liggen. Ik kwam al snel de blauwe vlaggen tegen en daardoor kon ik ook niet echt terrein goedmaken. Aan het einde van de race had ik weer een mooi gevecht met Van der Garde en ik wist hem in te halen. Daarna kon ik wat meer mijn echte snelheid laten zien en ik was drie seconden sneller dan hij. Ik heb veel geleerd en dat zal me de komende races helpen,” aldus Chilton.