Teleurstellend weekend voor McLaren in Australië

McLaren kan terug kijken op een weekend waar ze veel snelheid te kort komen met de top van het veld. Jenson Button eindigde de race op de negende plaats, terwijl teamgenoot Perez als elfde het zwart wit geblokte vlag zag.

"Na drie keer de Grand Prix van Australië te hebben gewonnen, is deze negende plaats natuurlijk niet iets om over naar huis te schrijven", vertelde Button na afloop. "Maar toch denk ik dat we redelijk tevreden mogen zijn over wat we vandaag als team bereikt hebben. Het was een lastige race en we hadden niet de snelste auto, maar we hebben toch nog twee punten gescoord. Het feit dat dit geen al te beroerd begin van het seizoen was, neemt niet weg dat er nog erg veel moet gebeuren voor we vooraan mee kunnen doen. Hopelijk kunnen we in Maleisië al ietsjes sneller zijn."

Sergio Perez: "Dit was een ontzettend zware race. Ik had een goede start en ondanks dat het team me op een goede strategie had gezet, ontbrak de snelheid om verder naar voren te kunnen komen. Om net geen punten te pakken, is nooit leuk, maar toch vind ik dat we een redelijk goede race hebben gereden. En ik heb er alle vertrouwen in dat dit team de auto snel beter kan maken. Ik heb goede hoop dat we op het circuit van Sepang sterker voor de dag zullen komen."