FIFA blijft ongerust over voortgang Maracanã

De voortgang van het stadion Maracanã blijft een lastig onderwerp. Dat stelt FIFA-woordvoerder Ron DelMont zaterdag in Rio de Janeiro. "Het stadion komt wel op tijd af voor de Confederations Cup, maar er zijn nog zoveel dingen meer die geregeld moeten worden. Daar moet ook genoeg tijd voor zijn." Het legendarische stadion moet op 27 april worden opgeleverd.

De ongerustheid van de FIFA komt voort uit het feit dat de WK-organisatie in de afgelopen vier maanden al tot twee keer toe over een gestelde deadline is gegaan. "De infrastructuur voor de fans, de officials en de media is van groot belang. Op dit moment zijn we bezig om hiervoor met oplossingen te komen", aldus DelMont. In Rio de Janeiro vond zaterdag een bijeenkomst plaats tussen de technische mensen van de FIFA en het organisatiecomité om alle knelpunten door te nemen.

Hoewel de FIFA officieel nog steeds vertrouwen uitspreekt in de organisatie als het gaat om het halen van de deadline voor het Maracanã, lijkt er achter de schermen wel gewerkt te worden aan een vangnet. Diverse Braziliaanse media meldden dat de FIFA het stadion Engenhão, de thuishaven van het Botafogo van Clarence Seedorf, gaat gebruiken als het Maracanã niet op tijd gereed is.

Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA en verantwoordelijk voor de organisatie van het WK, liet eerder deze maand juist weten dat er geen plan B was. De ticketverkoop voor de wedstrijden is gebaseerd op het aantal beschikbare plaatsen in het Maracanã, waar de finale van het toernooi plaats zal vinden. "Het is een strak schema waar we ons aan moeten houden", aldus Valcke.

De Confederations Cup wordt van 15 tot en met 30 juni gespeeld in zes steden, Fortaleza, Recife, Salvador, Brasilia, Belo Horizonte en Rio de Janeiro.