Koeman in luxepositie: fitte selectie

Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan tegen Roda JC beschikken over een volledig fitte selectie. Een luxepositie voor de oefenmeester van de Rotterdammers.

Door die luxe komt een aantal spelers niet tot weinig in actie. "Natuurlijk is dit voor spelers die weinig kansen krijgen een moeilijke situatie, maar ze moeten dit accepteren. Ik ben geen voorstander van veel wisselen en omdat we geen doordeweeks programma hebben is daar ook niet veel aanleiding toe", vertelt Koeman op het digitale thuis van Feyenoord.

"Toch zullen er momenten komen dat we de andere jongens hard nodig hebben, want er staan nu bijvoorbeeld vier spelers op scherp bij ons. Uiteindelijk is het niet het elftal, maar de hele groep die bepaalt wat je wint. Dat hebben we deze week proberen aan te geven", weet Koeman.

De Rotterdammers maakten vorige week tegen NEC vooral in de eerste helft een goede indruk. Feyenoord won het duel met 0-3. "Natuurlijk is het in het voetbal altijd de vraag of we zondag hetzelfde kunnen opbrengen als wat we bijvoorbeeld tegen NEC hebben laten zien, maar mijn gevoel is positief", vervolgt de oefenmeester, die weer kan beschikken over Bruno Martins Indi.

Koeman moet kiezen tussen Martins Indi en Miquel Nelom."Tijdens de afgelopen wedstrijden heeft Miquel bewezen waarom we graag met hem verder willen. We zijn blij dat hij deze week heeft bijgetekend, hij is een jongen voor de toekomst."