Schreuder: "Geen grip op Ajax"

FC Twente-coach Alfred Schreuder zag dat Ajax beduidend sterker was dan zijn ploeg en zodoende met 0-2 won. De interim-coach wil lering trekken uit het verloren duel.

"Na de 0-1 hebben we een behoorlijke tik gekregen en zag je dat we geen grip op Ajax hadden. In balverlies speelden we te ver uit elkaar en in balbezit hebben we niet gedaan wat we hadden afgesproken. We zouden opbouwen, omdat we wisten dat Ajax druk zou zetten. Uiteindelijk moet je daar doorheen spelen of erachter spelen en dat hebben we niet goed gedaan", aldus Schreuder tegenover Eredivisie Live.

"We zitten gewoon in een moeilijke fase, dat zie je, en dan zit er weinig vertrouwen in de ploeg. We wisten dat Ajax goed zou zijn aan de bal. Dat had deels met ons te maken, maar vooral ook met Ajax omdat ze gewoon uitstekend hebben gespeeld."

"We moeten gericht trainen, lering uit deze wedstrijd trekken. We moeten gewoon verder, natuurlijk is het niet goed voor Twente, maar het moet gewoon beter. Het is de doelstelling van de club om bij de eerste vier te eindigen en dat hebben we nog wel in eigen hand."