Genk bekerfinalist na strafschoppen

Een strafschoppenthriller was nodig om een winnaar te bepalen in de halve bekerfinale tussen Racing Genk en Anderlecht. De ploeg van Mario Been won uiteindelijk.

Anderlecht moest in Limburg een 0-1 voorsprong zien te verdedigen. De ploeg van John van den Brom wist het de eerste helft aardig vol te houden, maar in de tweede helft wist Genk langszij te komen. De ploeg uit Brussel begon te wankelen op het moment dat Dieumerci Mbokani met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

De spits van Paarswit trapte in de 55e minuut na en zodoende moest hij van het veld. Het tiental van Anderlecht was niet bestand tegen de thuisploeg, die in de 64e minuut de 1-0 via Jelle Vossen. De 23-jarige aanvaller schoot van dichtbij vernietigend raak en een uitschakeling van Anderlecht in het bekertoernooi lag op de loer.

Toch hield de bezoekende ploeg het vol en ook in de verlenging wist Genk niet vernietigend toe te slaan. Anderlecht had zelfs nog de grootste kansen, maar kwam net te kort om de bevrijdende gelijkmaker te scoren. Strafschoppen moesten uitmaken wie een plaats in de bekerfinale zou krijgen.

Een bloedstollende strafschoppenserie was het gevolg. Er werden veel strafschoppen gemist, maar de misser van doelman Silvio Proto zorgde ervoor dat Genk naar de finale gaat. Doelman Laszlo Köteles trapte de winnende pingel binnen.