Ajilore: "Wacht af wat de club van plan is"

FC Groningen wilde Oluwafemi Ajilore eigenlijk slijten in de winterstop, maar de Nigeriaan koos ervoor te blijven. De Nigeriaan krijgt nu weer speelminuten. Na een lastige periode heeft Ajilore, de duurste aankoop ooit van Groningen een basisplaats. "Ik heb twee moeilijke jaren gekend in Groningen", zegt de controlerende middenvelder tegen Voetbal International. "Vorig jaar heb ik me laten verhuren aan Bröndby, aangezien de kans op speelminuten in Groningen gering was."

"Onder Robert Maaskant leek ik een nieuwe kans te krijgen, maar ik raakte zwaar geblesseerd aan mijn hamstring. Er was veel concurrentie en ik kon alleen maar toekijken. Het klopt dat ik weg mocht in de winter. Ik ben gebleven en heb mijn kans gepakt. Nu wil ik het ook goed afmaken", aldus Ajilore, die rustig afwacht.

De Afrikaan heeft een aflopend contact in de Euroborg. Hij hoorde nog niets van de clubleiding. "Dat vind ik ook niet zo raar. Ik heb weinig gespeeld. We hebben geen haast. Ik heb wel een paar andere mogelijkheden, maar het zijn geen opties waar ik om sta te springen. Ik wacht af wat de club van plan is", besluit de controleur.