Gary Oldman leidt verzet tegen mensapen

Gary Oldman heeft getekend voor een hoofdrol in Dawn of the Planet of the Apes. De Britse acteur speelt Dreyfus, de man die het menselijk verzet tegen de alles overheersende mensapen leidt. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De film is een direct vervolg op Rise of the Planet of the Apes uit 2011, waarin apen door uit de hand gelopen experimenten superintelligent worden.

In Dawn of the Planet of the Apes is te zien hoe de apen, die eerst nog in de bossen schuilen, uiteindelijk de macht grijpen en de mensheid aan zich onderwerpen. De film is losjes gebaseerd het Franse boek La Planète des Singes uit 1963 van Pierre Boulle. Tot nu toe inspireerde het boek al zeven filmmakers en leidde het tot twee tv-series.

Dawn of the Planet of the Apes staat onder regie van Matt Reeves, die eerder onder meer Cloverfield en Let Me In maakte. Naast Oldman is ook Andy Serkis in de film te zien. Hij neemt de rol van chimpansee Caesar weer op zich. De film verschijnt 22 mei 2014 in de Nederlandse bioscopen.


Gary Oldman leidt verzet tegen mensapen (Foto: Novum)