Boete voor Inter om wangedrag fans

De Italiaanse voetbalbond heeft Inter Milaan een boete opgelegd van 50.000 euro vanweg racistisch gedrag van de aanhang van de club. Tijdens de derby tegen AC Milan misdroegen de fans van de Nerazzuri zich tegenover voormalig Inter-speler Mario Balotelli.

Aan de noordzijde van het San Siro, waar Inters radicaalste fans zitten, hadden velen opblaasbananen meegenomen om de kersverse spits van AC Milan te verwelkomen. Daarnaast brachten de supporters zowel in de eerste als in de tweede helft racistische spreekkoren ten gehore.

Balotelli is niet geliefd bij de aanhang van Inter, omdat hij tijdens zijn periode bij die club aangaf een supporter van aartsrivaal Milan te zijn. Dat deed de genaturaliseerde Italiaan nadat hij tijdens een Champions League-wedstrijd tegen Barcelona in 2010 zijn Inter-shirt op de grond had gegooid.

Ook Balotelli wordt overigens gestraft door zijn gedrag tijdens de wedstrijd. Na afloop greep hij met zijn hand naar zijn kruis richting de Inter-fans. Hij moet een boete van 10.000 euro betalen.