[Copa] Real deelt mokerslag uit aan Barça

FC Barcelona lijkt zich dit seizoen enkel op de competitie te moeten richten. Na de teleurstelling in de Champions League knikkerde Real Madrid de Catalanen uit het bekertoernooi.

Cristiano Ronaldo had een groot aandeel in de uitschakeling van Barcelona. De aanvaller besliste het duel door binnen een uur twee keer te scoren. De Portugese vedette mocht al na dertien minuten voor zijn eerste treffer aantekenen. Hij werd in het strafschopgebied neergehaald door Gerard Piqué en kreeg een terechte penalty toebedeeld. Daaruit schoot hij Real op een vroege 0-1 voorsprong. De rest van de eerste helft was aantrekkelijk, maar leverde geen doelpunt op voor Barcelona. De Catalanen wachten zodoende al vier wedstrijden op een treffer in de eerste 45 minuten.

Na de rust schoot Real Madrid uit de startblokken, maar een poging van Fabio Coentrao leverde niets op. Twaalf minuten na de rust was het dan toch weer raak voor De Koninklijke. Ronaldo stond op de goede plaats op de score te verdubbelen. Barça-doelman Pinto kon een schot van Angel di Maria nog wel keren, maar stootte de bal in de voeten van de sterspeler van Real. De Madrilenen bleven op een doelpunt jagen en hanteerden daarbij de counter. Barça wist zich geen raad met de speelwijze van Real en dat werd de ploeg van trainer Tito Vilanova na 68 minuten fataal. Raphael Varane kopte de 0-3 binnen uit een corner van Mesut Özil. Vlak voor tijd maakte Jordi Alba nog wel de 1-3, maar zijn doelpunt was er slechts één voor de statistieken. De verdediger werd vanaf links vrijgespeeld door Andres Iniesta en tikte diagonaal binnen.

Barça en Real speelden op 30 januari al met 1-1 gelijk. Cesc Fabregas en Varana verzorgden destijds de treffers. Door de ruime zege van vanavond verzekerde Real zich van de finale van de Copa del Rey. Sevilla en Atletico maken woensdagavond uit wie de tegenstander van de hoofdstedelingen is.