Vacansoleil neemt Poels mee naar Tirreno

Wout Poels start volgende week in de Tirreno-Adriatico. De winnaar van de jongerentrui van vorig jaar mag in de Italiaanse rittenkoers aan zijn vorm werken. Eerder deze maand maakte Poels zijn rentree nadat hij ruim een halfjaar aan de kant had gestaan na een val in de Tour. Daarbij scheurde hij onder meer een nier en zijn milt.

Vorig jaar werd Johnny Hoogerland vijfde in de Tirreno. De Zeeuw is door een aanrijding tijdens een training in Spanje echter niet van de partij. Behalve Poels starten Grega Bole, Juan Antonio Flecha, Sergey Lagutin, Marco Marcato, Mirko Selvaggi, Tomasz Marczynski en Boy van Poppel in Italië. De Tirreno-Adriatico staat van 6 tot en met 12 maart op de kalender.

Lieuwe Westra is de kopman in Parijs-Nice. De Rit naar de Zon, die zondag van start gaat, was vorig jaar zeer succesvol voor Vacansoleil. Westra was dicht bij de eindzege en won een rit. Ook Thomas de Gendt en Gustav Larsson pakten een dagprijs.

De ploeg die dit jaar Parijs-Nice rijdt is bijna hetzelfde als die van vorig jaar. Alleen Larsson, die niet meer voor Vacansoleil rijdt, is er niet meer bij. Martijn Keizer is zijn vervanger. Naast Keizer, Westra en De Gendt brengt de Nederlandse formatie Kris Boeckmans, Björn Leukemans, Frederik Veuchelen, Bert-jan Lindeman en Romain Feillu aan de start.