Tsonga wint voor eigen publiek in Marseille

Jo-Wilfried Tsonga heeft zondag voor de tweede keer het tennistoernooi van Marseille gewonnen. De Fransman (3) won voor eigen publiek de finale van de als eerste geplaatste Tsjech Tomas Berdych: 3-6, 7-6 (6) en 6-4. Voor Tsonga betekende het de tiende toernooizege uit zijn carrière en de eerste van dit kalenderjaar.

Tsonga, in 2009 al eens winnaar in Marseille, liep aanvankelijk achter de feiten aan. Hij creëerde de eerste set geen enkel breekpunt en verloor redelijk kansloos met 6-3. In het tweede bedrijf vielen er geen breaks te noteren, waarop er een tiebreak aan te pas kwam. Daarin kreeg Berdych op 6-5 een matchpoint. Publiekslieveling Tsonga hield zijn zenuwen in bedwang en sleepte er door drie opeenvolgende punten een beslissende derde set uit.

In de derde acte plaatste Tsonga zijn eerste break van de wedstrijd, wat uiteindelijk voldoende bleek voor de toernooizege. Hij gaf bovendien de tussenstand in onderling ontmoetingen met Berdych een iets draaglijker aanzien. De Tsjech leidt daarin nu met 4-2.


Tsonga wint voor eigen publiek in Marseille (Foto: Novum)