City dient Chelsea nederlaag toe

Manchester City heeft zondag in de Premier League gewonnen van Chelsea. De landskampioen zegevierde in eigen stadion met 2-0 door goals van Yaya Touré en Carlos Tevez. Frank Lampard miste bij 0-0 namens de bezoekers een strafschop. City vergrootte door de zege het gat met nummer drie Chelsea tot zeven punten. De achterstand op koploper Manchester United bedraagt twaalf punten.

Na een onderhoudende eerste helft kwam de topper los in de tweede helft. Na zeven minuten kreeg Chelsea een strafschop. Lampard nestelde zich achter de bal op jacht naar het tweehonderdste doelpunt uit zijn carrière. Doelman Joe Hart, die de strafschop had veroorzaakt, kwam echter als winnaar uit de strijd.

Even later kregen Lampard en Chelsea de rekening gepresenteerd. Touré speelde zich schitterend vrij en mikte diagonaal raak. Zes minuten voor tijd werd het ook nog 2-0. Tevez verschafte zich rond het strafschopgebied ruimte om aan te leggen en pegelde binnen. Door de zege herstelde City zich van een reeks van drie competitiewedstrijden zonder overwinning.

Jos Hooiveld had een ongelukkige middag met Southampton. De Nederlandse verdediger verloor met zijn ploeg met 4-2 bij Newcastle United en maakte bovendien een eigen doelpunt. Southampton kwam via Morgan Schneiderlin nog goed uit de startblokken, maar Moussa Sissoko en Papiss Cissé stelden voor rust orde op zaken.

Rickie Lambert maakte vroeg in de tweede helft gelijk, maar door Yohan Cabaye en een eigen goal van Hooiveld bleven de punten toch in Newcastle, dat door de zege voorzichtig afstand doet van de degradatieplaatsen. Vurnon Anita mocht vier minuten voor tijd invallen bij de thuisploeg, die Tim Krul miste door een blessure.