Arrestatie in New York om schietpartij Rotterdam

Een 23-jarige Amerikaan is vorige week in New York aangehouden voor een dodelijke schietpartij in Rotterdam, medio juni. De New Yorkse politie verrichtte de arrestatie op verzoek van Nederlandse collega's. De man zat ondergedoken in de wijk The Bronx, meldt de politie vrijdag.

Aan de uitlevering van de 23-jarige man wordt gewerkt. In de zaak zit al een 49-jarige man vast. Deze man werd in september door de Spaanse politie tijdens een routinecontrole in het Noord-Spaanse Amorebieta bij Bilbao opgepakt en later naar Nederland overgebracht.

Bij de schietpartij bij een tramhalte op de Beijerlandselaan kwam 15 juni een 43-jarige man uit de Dominicaanse Republiek om het leven. Omstanders hebben nog geprobeerd het slachtoffer, dat sinds januari 2012 in Rotterdam woonde, nog te reanimeren.

De politie zette 25 rechercheurs op de zaak, die al vrij snel twee verdachten op het oog kregen. De verdachten bleken beiden niet meer in Nederland te zijn en werden daarop internationaal gesignaleerd. De politie wist via onderzoek te achterhalen waar de 23-jarige Amerikaan zich schuilhield.