FOK! wat een weer...Af en toe zon

Goedemorgen! We hebben vandaag een afwisseling van wolkenvelden en af toe zon. Ook vandaag zou er in het uiterste noorden nog een lichte sneeuwbui kunnen vallen, maar elders blijft het droog. De zwakke wind komt vandaag uit het oosten en de temperatuur loopt op naar ongeveer 2 graden.

Na morgen gaat het iets zachter weer worden, maar echt van harte gaat het allemaal niet. In de nachten blijft het kwik rond het vriespunt hangen en overdag stijgen de temperaturen naar 4 tot 6 graden. In de loop van donderdag neemt de kans op sneeuw toe, maar de timing is nog niet helemaal duidelijk. Na deze neerslag neemt de invloed van een hogedrukgebied weer toe en nemen de neerslagkansen weer af.

Een actief lagedrukgebied zorgt voor erg veel regen in Italië en prompt sloeg de bliksem in de Sint-Pieter op het moment dat Paus Benedictus zijn aftreden bekend maakte. Deze blikseminslag is vastgelegd op foto, maar over de echtheid hiervan doen inmiddels de wildste geruchten de ronde.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Blikseminslag Vaticaan De bewuste blikseminslag in het Vaticaan. De foto is afkomstig van de BBC.