Haase: "Bleef nu wel rustig"

Robin Haase haalde vandaag de halve finale van het ATP-toernooi van Zagreb. Het is voor het eerst sinds zijn gewonnen toernooi in Kitzbühel vorige zomer dat hij meer dan één partij op een toernooi heeft gewonnen. Hij hoopt nu een ommekeer in zijn prestaties te krijgen.

"Zeker in de tweede ronde tegen Martin Klizan was het niveau hier erg goed", zei Haase tegen NUsport. "Het grappige is dat ik zowel toen als in deze partij twee keer een heel ongelukkig moment tegen me had, maar goed rustig bleef. Aan het einde van vorig jaar kon ik mezelf dan wel eens verliezen. Dat zijn keerpunten in de wedstrijd en ik ben er heel blij mee dat het nu goed gaat en dat ik daarvoor wordt beloond."

Morgen treft hij in de halve finale Jurgen Melzer, van wie hij tot nu toe alleen maar verloor. "Ik weet nog dat ik in Miami vorig jaar echt kansen had tegen hem. Toen speelde ik echt een heel goede wedstrijd. Waar zijn zwaktes liggen? Je kunt beter vragen waar niet. Hij staat al jarenlang top dertig en is een heel goede speler. Af en toe is hij mentaal niet goed, maar hij heeft weinig zwakheden."