Steijn steunt Wormgoor over rode prent

Vito Wormgoor kan maar moeilijk leven met zijn veldverwijzing tegen Roda JC. De centrale verdediger van ADO Den Haag krijgt bijval van zijn clubleiding. Wormgoor beroerde de bal met zijn hand, op het moment dat het leer onderweg was naar het Haagse doel.

Hij deed dit op onreglementaire wijze, zo oordeelde de arbiter van dienst. Omdat de verdediger met zijn actie een zeker doelpunt voorkwam, volgde een rode kaart. Trainer Maurice Steijn begrijpt de verbazing bij zijn pupil over de rode prent. "Waar moet hij anders zijn handen houden", vraag hij zich hardop af in gesprek met Omroep West. "Hij had zijn armen naast zijn lichaam. De bal ging naar de hand, niet andersom."

Eerder verklaarde Wormgoor tegenover hetzelfde medium dat er geen sprake was van opzet. "Het was totaal niet mijn intentie om de bal met mijn arm te raken. Ik houd mijn arm expres stijf naast mijn lichaam en hij schiet tegen mijn hand aan. Daar kan ik weinig aan doen. Als ik hem niet raak is het een doelpunt. Alleen vind ik rood wel heel erg overdreven. Het is pure pech."