Dakota Fanning speelt Kevin Klines tienerminnares

De 18-jarige Dakota Fanning gaat het vriendinnetje spelen van de 65-jarige Kevin Kline in de film The Last of Robin Hood. Ze spelen de hoofdrollen in de film over de schandaleuze verhouding van de Amerikaanse acteur Errol Flynn en zijn 33 jaar jongere minnares, actrice Beverly Aadland. Dat schrijft het Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Susan Sarandon is aan het project verbonden als Florence Aadland. Zij schreef een boek over de seksuele relatie die Flynn had met haar destijds 15-jarige dochter. Later bevestigde Beverly dat haar relatie met Flynn niet platonisch was. Flynn werd eerder in zijn carrière beschuldigd van verkrachting en was tijdens zijn affaire met Aadland getrouwd.

Saillant detail is dat Flynn geprobeerd zou hebben om met Aadland de hoofdrollen te bemachtigen in Stanley Kubricks Lolita. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Vladimir Nabokov en gaat over een oudere man die verliefd wordt op een puber en ver gaat om haar voor zich te winnen.

Fanning was deze week op het filmfestival van Sundance om haar film Very Good Girls te promoten. In mei begint de I Am Sam-actrice met de opnamen van het drama Effie, waarin ze de titelrol speelt.

De opnamen van The Last of Robin Hood moeten in februari van start gaan. Richard Glatzer en Wash Westmoreland schreven het scenario van de film en nemen de regie voor hun rekening. De twee maakten eerder samen het drama Quinceañera.


Dakota Fanning speelt Kevin Klines tienerminnares (Foto: Novum)